Juist, Bijzonder dagtochtje

659597
653597
650597
615597

Voor ons Duitse Waddenproject nemen we de camper. We kiezen campings langs de dijk en maken van daaruit dagtochtjes naar de eilanden. We treffen er leuke havenstadjes bij de verschillende veerhavens.

Greetsiel

Onderweg naar de eerste camping aan de Waddenkust bezoeken we Greetsiel, het meest toeristische havenplaatsje van Ost Friesland. Er heerst een aangename sfeer in dit oude haventje met leuke winkeltjes en terrassen. We kopen er de raamdecoraties van Frank Althoff. Ze worden als losse raampjes verkocht in alle kleuren van de regenboog en meer. De houten afbeeldingen kun je er los bij kopen en naar behoefte wisselen. Pas later lezen we dat Greetsiel de geboorteplaats is van Ubbo Emmius in 1547, later rector magnificus aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Norddeich

De camping ligt even buiten de toeristische badplaats Norddeich, pal aan de dijk die uitkomt bij de veerboothaven. Er gaan van hieruit boten naar zowel Juist als Norderney, een ideale uitvalsbasis voor twee dagtochtjes om ons Waddenproject in de Duitse Wadden te starten. Het is een dorp van behoorlijke omvang en bestaat grotendeels uit vakantiehuisjes, appartementen, restaurants en hotels. Er is zelfs een treinstation in de haven.

Juist

Het eerste Duitse Waddeneiland eiland na Borkum is paardeneiland Juist. Een eiland zonder gemotoriseerd vervoer en vrijwel alle straten zijn er nog onverhard karrenpad. Zelfs het inzamelen van afval en het bevoorraden van de horeca gaat er met paard en wagen. We vliegen in 5 minuten van Norddeich naar het vliegveld op de oostkant het eiland en gaan terug per boot, een overtocht van tachtig minuten. Deze combi-tickets zijn erg prettig wanneer er door de getijden maar een enkele boot heen of terug vaart.

juli 2016

Gepubliceerd op
Getagged