Spiekeroog, vanuit Neuharlingersiel

814772
807772
804772
792772

Er is veel vertier aan de dijk bij de Waddenzee, een surfschool, een beachvolleyballveld en strandkorven. En aan het eind van de dijk ligt het knusse havenstadje Neuharlingersiel. Van hieruit gaat de boot naar Spiekeroog.

Spiekeroog

Het eiland is autovrij en er zijn zelfs delen waar niet gefietst mag worden. Op Spiekeroog vind je nog wel de authentieke eilandsfeer omdat het gespaard is gebleven van het oorlogsgeweld. Alles op het eiland is echter keurig aangelegd en onderhouden. Alle paden en paadjes zijn er bestraat, hierdoor lijkt het eerder een groot park dan een natuurgebied. Wanneer we om de hoek van de straat een achtbaan aan zouden treffen zouden we waarschijnlijk niet eens verbaasd zijn.

Teetied

In Ostfriesland heerst een enorme theedrinkcultuur. Elke plaats heeft er wel zijn Teetied terrasjes waar thee in kannetjes en veelal als een complete high tea geserveerd wordt. In het vele theedrinken zien wij, als Groninger koffieleuten, een sterke overeenkomst tussen Ostfriesland en het Nederlandse Friesland.