Terschelling, Dagje fietsen over het eiland

468375
465375
462375
459375
456375

En het kan altijd mooier! Op Terschelling liggen zowel de veerhaven als de vuurtoren midden in het dorp. Het hoofddorp West-Terschelling is naast een winkeldorp ook een uitgaansdorp. De vele kroegen en dancings trekken de zomervakanties hele horden jeugd. Dat dat deze zomer met de pandemie tot een brandhaard leidde op de jeugdcamping van het eiland was eigenlijk ook wel te verwachten. Ons bezoekje is in de eerste week dat alle scholen weer van start zijn gegaan. Met ons zijn er veel leeftijdgenoten en oudere toeristen, maar ook jongere stellen veelal met kleine kinderen, helemaal prima overigens. We waren al meerdere keren op dit eiland, voor weekendjes en midweekjes weg in een hotel of pension. Dit bezoek is er eentje van maar één dag.

via bos naar de duinen

We fietsen het eiland rond en starten bij het groene strand in het westen. Vandaar gaan we via het bos, met het duinmeertje de Doodemanskisten, door de duinen naar het Noordzeestrand bij West aan Zee.

van strand naar polder

Via het strand bij Midsland aan Zee fietsen we langs het duingebied Koegelwieck en de polder bij Oosterend richting het groene oostelijke deel van het eiland, de Boschplaat.

van Boschplaat naar Wad

Via de dorpjes aan de hoofdroute over het eiland steken we bij Striep over naar de Waddenzeedijk. Deze volgen we tot we weer in West zijn. Onderweg passeren we het beeld van de Nova Zembla vaarder Willem Barendsz. De verkenning van de noordelijke vaarroute om China en Japan te bereiken is hem fataal geworden.

september 2020