Vlieland, Nachtje logeren op de camping

371333
368333
364333
361333
358333
336333

De boot komt aan in het dorp. Hier wachten schoonzus en zwager ons al op voor een nachtje logeren op camping Stortemelk in de duinen aan de oostkant van het eiland. Als camperaar een aparte ervaring zo’n camping met vrijwel uitsluitend huurtenten. Het kent echt wisselmomenten waarbij rolkoffers langs de paden worden gezet en de schoonmaakploeg met linnenkarren langskomt of het een groot openlucht hotel is. Het komen en gaan van de kampeerders gaat te fiets of te voet in een lange stoet. Na de wisseling is het weer een gewone strandcamping, pal aan en in de duinen.

oostwaarts door de duinen

We maken een fietstocht langs de duinen naar de vuurtoren. Na een klimmetje en even van het uitzicht genieten fietsen we verder westwaarts voor een drankje op het terras van het Posthuys. Tijdens de rondvlucht vanaf Texel, een vliegles als verjaarskado, hebben we ook mooie luchtfoto’s boven Vlieland kunnen maken. Toen mochten we zelfs even over het militaire terrein de Vliehors op de westelijke zandplaat vliegen.

terug langs het Wad

Via de wadkant fietsen we van het Posthuys terug naar de camping. We stoppen even bij de vogelkijkhut en voorbij het dorp en de veerhaven in de jachthaven.

juli 2019

Gepubliceerd op
Getagged