Wangerooge, Hemelvaartweekend

724711
714711

Het Hemelvaart weekend hebben we de overvolle camping gelukkig al thuis geboekt. Voor spontane bezoekers is er geen plaats meer over.

Harlesiel en Carolinensiel

De camping ligt pal aan de veerhaven van Harlesiel. Op loopafstand van de camping ligt Carolinensiel, een pittoresk toeristisch havenplaatsje. Het is er gezellig druk.

Wangerooge

Helaas is het op onze dagtocht naar Wangerooge erg bewolkt. We moeten het plan om met een combiticket heen te varen en terug te vliegen omzetten in een retourtje boot. Het bezoek wordt daardoor behoorlijk ingekort. De veerdiensten naar de meeste Duitse Waddeneilanden zijn namelijk afgestemd op de getijden omdat de boten alleen bij hoogwater kunnen varen. Zo kunnen de overtochten ongunstig vallen voor een dagtochtje. Dan is de mogelijkheid van een overtocht met een vliegtuigje ook wel een heel leuk alternatief. Voor ons bezoek aan Juist hebben we om die reden ook gekozen voor een combiticket.

Ondanks het bliksem bezoek hebben we toch een aardige indruk kunnen krijgen van het eiland. Je komt aan in een nogal afgelegen haven en gaat vandaar met een trein van de Deutsche Bahn naar het dorp op het midden van het eiland. Het is een groot dorp met een boulevard en een winkelgebied. Het eiland heeft van diverse kanten veel te lijden gehad. Door afslag heeft het kilometers aan omvang verloren. Daarnaast is het hevig gebombardeerd vanwege de strategische ligging als meest oostelijke eiland in de rij. De huidige bebouwing is redelijk recent en verschoven in oostelijke richting. Eigenlijk heeft het dorp daardoor meer weg van een kustdorp dan van een eilanddorp. De voormalige vuurtoren is de oudste van de Duitse Waddeneilanden. En zoals we op meerdere eilanden al zagen is zo’n plek een schitterende locatie voor je trouwdag.

mei 2017